Llocs i rutes d'interès

A escassos minuts de Fredes podreu  visitar llocs i fer rutes tan interessants com les següents:

  • El Tossal dels Tres Reis: muntanya de 1.350 metres, situada al massís dels Ports de Tortosa-Beseit,  on conflueixen les actuals demarcacions administratives de Catalunya, País Valencià i Aragó.  Els municipis que hi termenegen són la Sènia, la Pobla de Benifassà, Fredes i Vall-de-Roures.
  • L’accés des de Fredes és des de la pista forestal que porta al Coll dels Tombadors. El camí principal continua fins a l’Ermita de Sant Miquel d’Espinalva, des del qual arribem al cim del Tossa, on un monticle de pedres simbolitza el punt de trobada dels tres antics regnes de la Corona d’Aragó.
  • Ruta Fredes-El Portell de l’Infern-Salt de Robert: ruta que recorre part de l’antic camí de ferradura que enllaçava Fredes fins a la Sènia. En aquest recorregut destaca el pas pel Portell de l’Infern,  profund, agrest i congost entre roques ciclòpies i el Salt de Robert, que és un preciós salt d’aigua, enmig d’una espectacular vegetació.
  • Ruta dels 7 pobles: La Ruta dels 7 pobles de la Tinença de Benifassà és una ruta circular que uneix els 7 pobles (El Boixar, Coratxà, Castell de Cabres, Bel, El Ballestar, La Pobla de Benifassà, Fredes), que es pot fer caminant, corrent o en bicicleta i que recorre camins i senders de gran bellesa paisatgística i de gran valor natural.

       Per a més informació: http://www.7pobles.com

  • Monestir  de Santa Maria de Benifassà: monestir fundat per l’orde del Cister, actualment ocupat per monges cartoixanes. Fou el primer monestir cristià que es va fundar en terres valencianes, arran de la conquesta de la Tinença per Catalunya l’any 1230.

       Es pot visitar, només, els dijous de 13 a 15 h.

  • Pantà d’Ulldecona:  Es troba a escassos 25 minuts de Fredes i és la confluència de tres barrancs, el barranc de la Fou, el de Teulatí i el barranc de la Pobla. Ocupa una extensió de 817 ha i té una presa de gravetat de 54 m d’alçada. S’hi poden llogar patins de pedals, piragües i barquetes per gaudir de les vistes, a més de practicar la natació i la pesca. 
  • El  Jardí de Peter: jardí d’escultures de Peter Buch a prop de la Pobla de Benifassà https://www.petersgarden.org/espanol/
  • Pintures rupestres de la Cova dels Rosegadors: balma al terme de la Pobla de Benifassà  amb art rupestre llevantí, que fa 29 m de llarg, 3 m d’alt i 1,6 m de profunditat. Compta també amb un brollador als seus peus. Les pintures són figuratives, bàsicament masculines i hi apareixen cabres, cérvols, senglars i aus.

 

Faig pare o Faig del Retaule: faig d’uns 250 anys d’edat que destaca pel seu volum total, l’estesa i la forma de les arrels: unes arrels de formes sinuoses que, a més manera de canelobre, ascendeixen entrellaçades cap al tronc. Aquestes formes li confereixen una forma única. 

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/ports/coneixeu-nos/patrimoni_natural_i_cultural/arbres_monumentals/

Per a més informació consulteu el web del Parc Natural dels Ports o visiteu el Centre de Visitants del Montsià o els seus punts d’informació: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/ports

Centre de Visitants al Montsià 
Passeig de la Clotada, 23-25 
43560 La Sénia 
Tel. 977 576 156 
info.pnportsmontsia@gencat.cat 

 

PUNTS D'INFORMACIÓ 

Molí de l'Oli 
C/ Aragó, 2 
43597 Arnes 
Tel. 977 435 728 
elmoli.arnes@gmail.com 


Ecomuseu dels Ports 
C/ Picasso, 18 
43596 Horta de Sant Joan 
Tel. 977 435 686 
ecomuseu@elsports.cat 
www.elsports.cat 


Museu de la Pauma 
Clavell, 52 
43514 Mas de Barberans 
Tel. 977 053 778 
info@cdrmuseudelapauma.cat 
www.cdrmuseudelapauma.cat 


Ca la Pelo 
C/ Ca la Vila, 8 
43593 Paüls

 

Altres llocs d’interès:  Morella, Delta de l’Ebre, Matarranya, Peníscola